Перейти до основного вмісту

Публікації

Показано дописи з жовтень, 2024

"Захоплююча мандрівка у світ дитячої книги"

  Продовжили естафету знайомства з книгою учні 1-Б класу (кл.керівник Духанова Л.М.). Діти із задоволенням поринули у чарівний світ книги, брали участь у цікавій вікторині, присвяченій Дню корисного харчування. На майстер-класі виготовили яскраві аплікації, отримали неймовірні враження та смачні подарунки.    Велика вдячність працівникам бібліотеки за цікаву екскурсію!                                     

Онлайн-подорож у книжкове царство

  Учні 4-В класу (класний керівник Гончарова О.О.) влаштували захоплюючу онлайн-подорож у світ літератури, презентуючи свої улюблені книги. Кожен юний читач став справжнім літературним критиком, розповідаючи про сюжет, героїв та те, що найбільше зацікавило у книзі. Від фантастики до класики – кожен знайшов щось особливе для себе та поділився своїм книжковим відкриттям з іншими 

Подорож у Книжкове царство

  У рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек учні 1-В класу (класний керівник Пазюра М.О.) здійснили подорож у Книжкове царство шкільної бібліотеки. Бібліотекар Ольга Іванівна ознайомила дітей з правилами користування бібліотекою та поводженням з книгами, журналами. Діти з захопленням оглянули  шкільну виставку, поринули у чарівний світ казок, ілюстрацій та пригод.  Книга - мудрий друг і порадник. В ній зібрана мудрість усього людства, яка передавалася із покоління в покоління і дійшла до наших днів.

Бібліотечний уікенд "Її величність - Книга"

Для учнів 3-А класу (класний керівник Лепеса С.Г.) було проведено бібліотечний уікенд "ЇЇ величність - Книга". Мандрівники поринули у світ прекрасного та чарівного разом із завідуючою бібліотекою Виставною Ольгою Іванівною, яка розповіла про роль книги у житті людини; дивовижні пригоди, які проживають читачі; про моменти, які захоплюють дух, протягом усього сюжету. Книга супроводжує людину протягом усього життя: перші книги — альбоми казок, розфарбовки, перші дитячі вірші, лічилки. Ми полюбили їх, а через них почали звертатися до інших книг. Книги — наші вірні порадники, вони вчать нас мислити, відкривають нам невідоме. А тому роль книги в житті людини дуже велика: своїй грамотності, освіченості ми зобов'язані книзі. Вона вчить нас бути чесними, працьовитими, любити свій край, поважати людей. Книга переносить нас в інші країни, епохи.
 15 жовтня відбулася перша гра проєкту "Країна мрій" під назвою Quiz ШБ вересень "Марафон безпеки. Осінь. 5-9 класи". Учні 7-А класу, класний керівник Тепляк Інна Іванівна, були поділені на 3 команди та пройшли підготовчий етап з "НУШ Безпека". Під час гри учні із задоволенням виконували цікаві завдання та розв'язували різноманітні ситуації. По завершенню гри учасники команди, яка перемогла, отримали персональні електронні дипломи у особисті кабінети.  Бажаємо подальших перемог!                                                                                                                               

Мій улюблений літературний герой

    Згідно плану проведення Місячника шкільних бібліотек організовано конкурс малюнків та дитячих поробок "Мій улюблений літературний герой".  Життя без книг - це хата без вікна.  Література у всіх її видах — не що інше, як тінь доброї розмови. Р. Стівенсон У казках трапляються чарівні пригоди, існують незвичайні речі, діють злі і добрі чародії, рослини і тварини у ній уміють розмовляти і робити все те, що і люди. Слухаючи їх у дитинстві, діти  несвідомо накопичують досвід «життєвих ситуацій», вони переживають всі емоції разом із казковими та літературними героями: веселяться, сумують, намагаються застерегти від зла та небезпеки, дуже радіють, коли мають змогу допомогти. Улюблені герої стають зразками для наслідування.
    Книга - це посудина, яка нас наповнює, але сама не порожніє . Справжня книга не для задоволення написана, а для пізнання життя. Як жити, так і читати поспіхом не треба. Завдання книги - полегшити, прискорити пізнання життя, а не змінити його.    Читання книг стимулює розумову діяльність людини, покращує пам'ять і підвищує творчий потенціал.  Книжка може надихнути на створення проєктів, ідей або отримання будь-якого іншого цінного досвіду. Читання допомагає розширити словниковий запас і підвищити інтелектуальний рівень.      Згідно плану місячника шкільних бібліотек " Читаюча шкільна родина – стратегічне завдання бібліотеки"  організовано "Бібліокараван"

"Читаюча шкільна родина - стратегічне завдання бібліотеки"

    З 1 до 31 жовтня, в межах Міжнародного місячника шкільних бібліотек, щорічно проводиться Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек.  У цьому році - це  десятий ювілейний місячник, і відбувається під гаслом "Читаюча шкільна родина - стратегічне завдання бібліотеки" .      «Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною».                                                                                                                   В. Сухомлинський    Учні 1-А та 4-Б класів відвідали дитячо-юнацьку бібліотеку. На честь свята Українського козацтва діти взяли участь у квест-грі "Ми маленькі козачата". Дуже сподобались цікаві ігри та конкурси. А насамкінець юні захисники і захисниці отримали солодкі подарунки. Велика подяка працівникам бібліотеки за можливість весело, цікаво і пізнавально провести час малечі!