Перейти до основного вмісту

Про тиждень математики

Згідно плану з 24 січня по 28 січня для учнів 5-11 класів був проведений тиждень математики, девізом якого були слова Блеза Паскаля: “Предмет математики настільки серйозний, що корисно не втрачати можливостей зробити його цікавим”.
До участі в тижні математики намагалася залучити учнів усіх класів. Щоб цього досягти, крім загальних міроприємств проводилися тематичні ігри і конкурси в кожному класі.
У вестибюлі ліцею був вивішений план проведення тижня математики. 
Учні взяли участь у конкурсі малюнків “Математика моїми очима”, роботи учнів були представлені на стенді.
Протягом усього тижня учні розгадували кросворди, розв’язували логічні задачі і головоломки із сірниками, грали в ігри, відповідали на запитання вікторин, а також дізналися багато цікавого про життя українських математиків та видатних математиків таких як Піфагор, Франсуа Вієт, Фалес Мілетський,  та інших, познайомилися із різноманітними легендами про математику. 
У 6-А класі був проведений “Математичний брейн-ринг”, під час якого учні брали участь у різноманітних математичних конкурсах.
Учні 11 класу підготували цікавий матеріал про видатних українських математиків. Для учнів 8-9 класів була проведена математична вікторина по розв’язанню геометричних задач та застосуванню математичної логіки в повсякденному житті. Учні 6-Б та 6-В класу підготували ребуси, математичні казки, цікаві задачі з сірниками. 
В 5-их класах була проведена гра “Математичний батл”, в якій учні брали участь із великим задовеленням. Під час гри учні розгадували математичні загадки, ребуси, головоломки та інше. 
6-А та 5-і класи із захватом та емоціями грали в китайську гру “Танграм”. 
7-У 10-А класі була проведена математична вікторина “Мужність проти краси”, під час запеклої боротьби перемогла краса.
Учні 10-Б класу взяли участь у грі “Логіка рулить”, під час якої продемонстрували своє логічне мислення і вкотре переконались, що логіку постійно треба розвивати. 
З великим задоволенням та віддачею діти взяли участь у квестах, відгадуванні логічних загадок з сірниками, та з захватом поринули у світ математики, коли складали календар математичних свят.
“Математика весела і цікава, заставляє голову працювати”- казали діти.








Коментарі