Перейти до основного вмісту

Борщ по-МАНівськи

Ось і дійшла до власниці нагорода за  Всеукраїнський конкурс учнівської молоді «Український борщ – національний бренд кулінарної культури». 

Бойкову Дар’ю, ученицю 7 –А класу, вихованку народознавчого гуртка КЗ «Харківська обласна станція юних туристів», нагороджено грамотою, збіркою «Борщ по-МАНівськи або  вивчаймо українські традиції» та пам’ятними подарунками.

Відео «Сімейні традиції приготування борщу на Лозівщині у південній частині Харківської області» можна переглянути https://www.facebook.com/100022686277363/videos/986876052078595

Представляємо відповіді Бойкової Дар’ї  на запитання  другого етапу конкурсу. Це повинен бути зв’язний текст на 5-7 речення.

1.Символом чого для вас є український борщ?

Дар’я: Український борщ – це символ добробуту та гостинності кожної родини. Готуючи цю страву, господиня, перш за все, дбає про здоров’я своєї сім’ї. Пригощають борщем не тільки в будні, але й на свята.

2. Як, на вашу думку, пов’язані українська кухня та культура?

Дар’я: Українська кухня відображає кулінарне мистецтво нашого народу. Традиції та стилі приготування національної їжі зберігає українська культура. 

3. Чому, на вашу думку, важлива популяризація української гастроспадщини?

Дар’я: Українські національні страви є культурною спадщиною народу. Хоча у всьому світі ніхто не сумнівається в ідентичності українського борщу, та останнім часом це доводиться відстоювати  науковою спільнотою. 

Дякуємо всім тим, хто допомагав нам для участі у Всеукраїнському конкурсі.

Бажаємо Дар’ї подальших успіхів та не зупинятися на досягнутому! 





Коментарі