Перейти до основного вмісту

Новий пароль до шкільної точки доступу WiFi

Відомо, що програмне забезпечення розповсюджується як власницьке (пропрієтарне) та як відкрите (суспільне). За використання пропрієтарного програмного забезпечення користувач має заплатити власнику інтелектуальних прав на програмний продукт. Щоб використовувати відкрите програмне забезпечення, користувачеві слід погодитися з умовами Генеральної публічної ліцензії (GPL), та, звісно, дотримуватися цих умов.
Багато операційних систем є пропрієтарними. Наприклад, для використання операційної системи родини Windows від корпорації Microsoft потрібно придбати ліцензію. Використання контрафактних (зламаних, підроблених) версій цієї системи є кіберзлочином, власне, як і процес зламування чи підробки.
Для тих користувачів, які бажають користуватися сучасними програмами та не платити за їх використання, є можливість використовувати відкриті програмні продукти, найпопулярнішим з яких є ядро операційної системи Linux та засновані на ньому дистрибутиви: Ubuntu, Debian, Fedora, Mint, Android тощо.
Створив першу версію ядра Linux фінський програміст Лінус Торвальдс коли ще був студентом університету.
Якщо ви знайдете у Інтернеті дату першої публікації Торвальдсом вихідних кодів свого ядра, то зможете ввести пароль до шкільного WiFi у форматі YYYY-MM-DD.

Коментарі