Перейти до основного вмісту

Марафони з програмування для школярів

Харківський ІТ Кластер проведе два марафони з програмування для школярів та студентів

 

Харківський IT Кластер долучається до міжнародної ініціативи “Європейський тиждень коду” Meet and Code та проведе два марафони з програмування.

19 жовтня харків’ян і жителів області навчатимуть створенню штучного інтелекту. Реєстрація   В ініціативі візьмуть участь до 30 осіб, які бажають спробувати написати свої перші рядки коду мовою Python. Запрошені ментори допоможуть їм не тільки показати роботу цього коду, але і створити найпростіший штучний інтелект для вирішення побутових завдань. Очікується, що програма буде зчитувати маркування пластику з фото предмета і підказувати, як його переробити або утилізувати.

20 жовтня з 11.00 до 18.00 пройде ще один захід.  На цей раз учасники вчитимуться створювати веб-сторінки в сірих тонах, зручні для людей з порушеннями сприйняття кольорів. Запрошені ментори допоможуть їм адаптувати дизайн веб-сторінки під особливості сприйняття різних людей. Реєстрація
В цьому році темами івентів стала доступності веб-ресурсів, а також питання екології. Івенти проходять на хвилі загальної популярності програмування і дає можливість кожному спробувати свої сили. А ще побачити, які завдання вже зараз можна вирішувати за допомогою коду, адже технології роблять світ цікавішим і яскравішим абсолютно для всіх.
Ініціатива Meet and Code проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні вона реалізується Ресурсним центром ГУРТ, що є партнером Глобальної мережі TechSoup.

Kharkiv IT Cluster залучає талановиту молодь до програмування, щоб через 5-7 років вона прийшла до IT компаній та реалізувала свій потенціал у створенні українських програмних продуктів та сервісів.
Контактна особа: Марина Косенко,
PR менеджерка Харківського IT Кластеру
pr@it-kharkiv.com, 097 929 28 99.

Коментарі