Перейти до основного вмісту

Тиждень психології "Пізнай себе - і ти пізнаєш світ"


         
З 22.04.2019 по 26.04.2019 в нашій школі проходив Тиждень психології «Пізнай себе – і ти пізнаєш світ».
У програмі тижня психології відбулося дуже багато цікавих заходів, акцій, ігор, занять з елементами тренінгу, лекторій, інтерактивні заняття. Усі учасники освітнього процесу мали змогу взяти участь у цих заходах. Всі щодня знайомилися з цікавою інформацією психологічного змісту, що відповідала зазначеній темі дня.

Перший день тижня 22 квітня проходив під девізом «день спілкування»
День розпочався з того, що з 8 години учні, які планують у майбутньому стати психологом зустрічали щирою посмішкою всіх, хто заходив до приміщення  школи та запрошували взяти участь у акції «Мудрі повчання».


Для вчителів та учнів 6-9-х класів соціальним педагогом закладу Акопян А.Г. був проведений лекторій «Зацепінг обійди стороною». Метою заходу була профілактика учнів з небезпечних видів екстриму.

Для учнів 5-9 класів практичним психологом Архіповою Т.Ю. проведено гурткове заняття «Пізнаємо себе. Характер і темперамент». Учні мали можливість пройти анкетування з даної теми, презентувати свої напрацювання в груповій роботі.

Другий день тижня 23 квітня проходив під гаслом «День знань»
Для учнів середньої та старшої ланки була організована та проведена гра паркан відвертості «V school», яка мала на меті створення позитивної мотивації і ставлення до школи, зняття психоемоційного напруження, створення кращих стосунків, розвиток особистості. У цій грі були задіяні учні середніх та старших класів, і вони мали змогу відобразити на папері всі свої наболілі та хвилюючі в даний момент думки.


Зранку в шкільній бібліотеці була організована виставка літератури з психології, на якій учні, вчителі та батьки мали змогу ознайомитись із літературою  даного напрямку, порадами психологів щодо гармонійного спілкування і співжиття у колективі однолітків, дітей і дорослих, учнів і вчителів. Дана література спрямовує інтерес читачів на теми самовиховання, самовдосконалення, вирішувати проблеми навчання, спілкування, розв’язання конфліктів, спрямовує читача на позитивне оптимістичне ставлення до життя.


Третій день тижня 24 квітня проходив під гаслом «День творчості»
Для учнів 5-х класів проведено інтерактивне заняття «Комп’ютер наш друг та ворог», а на перервах учні мали можливість завітати до кабінету практичного психолога і відпочити, помалювати.


Четвертий день тижня 25 квітня проходив під гаслом «День здоров'я»
Для учнів 5-6-х класів проведена година психолога «Ми за здоровий спосіб життя». На занятті учні усвідомили поняття "здоров'я", виконуючи активні форми роботи, поглибили знання учнів про шкідливий вплив тютюнових виробів на здоров'я людини, формували свідоме ставлення до власних вчинків. Учні 7-х класів відвідали заняття з елементами тренінгу «Не стань он-лайн їжею (кібербулінг, булінг).


П'ятий день тижня 26 квітня проходив під гаслом «День самопізнання»
Для учнів 5-8 класів практичним психологом Архіповою Т.Ю.  було проведено гурткове заняття за темою «Як подолати свої страхи. Чого треба і не треба боятися», а для учнів початкових класів соціальний педагог Акопян А.Г. провела гру "Слідопит", було оголошено результати гри та роздані нагороди переможцям.







Коментарі