Перейти до основного вмісту

26 квітня - День пам'яті Чорнобильської трагедії

26 квітня – День Чорнобильської трагедії та Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф
У цей день учні нашої школи згадували про трагедію, спричинену вибухом на четвертому енергоблоці Чорнобільської АЕС. Хвилиною мовчання на виховних годинах вшанували пам'ять тих чоловіків і жінок, які самовіданно зійшлися в нерівному поєдинку із ядерною стихією.
 Учні 8-х класів були присутні на мітингу-реквіємі біля алеї Чорнобильців та поклали квіти до стели лозівчанам-ліквідаторам наслідків Чорнобильської аварії. Їхній подвиг назавжди увійшов до літопису мужності й патріотизму українського народу.

 На другому поверсі школи діяла виставка учнівських малюнків "Чорнобиль - наш вічний біль", яка була присвячена катастрофі на ЧАЕС. 
Потягом дня працювала мобільна група у складі учнів 6-Б класу, які розповіли про перші хвилини після того, як над четвертим енергоблоком розлилося яскраве сяйво, що несло смерть на багато кілометрів навколо.




Нехай чорнобильські дзвони озвуться в наших душах жалем, милосердям та співчуттям. Будемо пам’ятати Чорнобиль, зробимо все для того, щоб на долю людства більше не випало таких жахливих катастроф.

Коментарі