Перейти до основного вмісту

29 січня - День пам'яті героїв Крут

Сьогодні, 29 січня, у нашій школі пройшов ряд заходів, спрямованих на вшанування пам'яті гімназистів та студентів, загиблих під станцією Крути у нерівному бою проти більшовицько налаштованих робітників та професійної армії Муравйова.


Виставка малюнків
На другому поверсі було організовано виставку дитячих малюнків, на яких учні передали усю гаму емоцій, викликаних подіями 29 січня 1918 р. під с. Крути.


Виставка літератури
У шкільній бібліотеці протягом тижня триватиме виставка художньої та наукової літератури відповідної тематики. На перервах або під час уроків історії учні школи зможуть ознайомитися із передумовами , наслідками та значенням подій, що трапилися 101 рік тому.


Робота мобільної групи
У школі працювала мобільна група у складі учнів 8-х класів, які розповіли шкільним товаришам про створення Центральної Ради, проголошення нею незалежності Української Народної Республіки, рух більшовицької армії у напрямку Харків-Полтава-Київ. Саме українські студенти та гімназисти стримали наступ чотирьохтисячної армії Муравйова  під Києвом, але заплатили за це найдорожчим, що є у людини, - власним життям.

Мітинг-реквієм за загиблими під Крутами
З нагоди Дня пам'яті загиблих під Крутами відбувся мітиинг-реквієм для учнів середньої та старшої ланки. Директор школи Інденко Олег Олександрович у своїй промові до учнів наголосив на важливості пам'ятати історію своїх предків та знати про жертви, які було принесено заради нашої незалежності.
Присутні вшанували хвилиною молчання студентів-патріотів, що 101 рік тому поставили свою мрію про незалежність вище за життя. 
 Учні 7-Б класу від імені студентів, що боронили у 1918 році українську державність, розповіли, як стрімко розвивалися тогочасні події.
 Учениці 9-Б та 10-А класу задекламували поезії українських поетів про ті трагічні події.
 Під час перегляду презентації учні школи згадали ті страшні події, при перегляді кінохроніки ще раз поринули у неспокійні роки існування першого українського уряду.
 Як 101 рік тому студенти та гімназисти, так сьогодні усі присутні заспівали "Ще не вмерла Україна..." разом із присутніми на заході студентами Лозівського коледжу культури та мистецтва.


В цей день хай єднає нас думка єдина,
Ми зло в нашім домі долали не раз.
Все треба зробить, щоб жила Україна.
Прийміть цей наш заклик, як Божий наказ!



Коментарі