Перейти до основного вмісту

Лекції та майстер-класи з народознавства Косміної Оксани Юліївни





21 листопада 2018 року Комунальний заклад «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради провів обласний семінар-практикум керівників народознавчих гуртків та фольклорних колективів «Традиційні жіночі прикраси та головні убори українок». Від нашої школи в семінарі брала участь учитель трудового навчання Громило Н. Ю.
Під час семінару перед учасниками виступала з доповіддю Косміна Оксана Юліївна, яка розповідала про традиційні головні убори з різних етнорегіонів України, а також про традиційні жіночі прикраси.
В практичній частині семінару відбувався майстер-клас Косміної О.Ю. з пов’язування хустки. Кожен учасник семінару із захопленням вчився пов’язувати хустку так, як це робили наші предки.

22 листопада 2018 року в Харківській державній академії дизайну і мистецтв відбулася лекція видатної дослідниці Косміної О. Ю. про традиційний український костюм. Захід продовжився майстер-класом з пошиття народної сорочки у майстерні співробітників кафедри дизайну тканин і одягу. Із регіональними особливостями українського традиційного одягу ознайомилися та спробували виготовити сорочки за давньою традицією вчитель трудового навчання Громило Н. Ю. та учениця 10-А класу Шкуренко Валерія.

Дякуємо та надану можливість взяти участь у лекціях та майстер-класах!

Громило Н.Ю., учитель трудового навчання






Коментарі