Перейти до основного вмісту

До уваги здобувачів освіти та батьків майбутніх першокласників!

Шановні батьки!

Адміністрація школи доводить до Вашого відома інформацію щодо проведення профілактичних щеплень.
Нагадуємо, що відповідальність за здобуття повної загальної середньої освіти дітьми покладається на їх батьків, а дітьми, позбавленими батьківського піклування, - на осіб, які їх замінюють (Закон України "Про загальну середню освіту", Закон України "Про освіту" (ст. 6, 12)).
Прийом дітей до виховних, навчальних, оздоровчих та інших дитячих закладів проводиться за наявності відповідної довідки закладу охорони здоров'я, в якому дитина перебуває під медичним наглядом. Довідка видається на підставі даних медичного огляду дитини, якщо відсутні медичні протипоказання для її перебування у цьому закладі, а також якщо їй проведено профілактичні щеплення. Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється. (стаття 15 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб").
У разі епідемії чи карантину дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування закладу забороняється (Лист МОЗУ та МОНУ № 5.2-11/235301; 1/9-537 від 06.09.2018 року "Щодо напруженої епідемічної ситуації")
Пропонуємо ознайомитися з календарем профілактичних щеплень: http://moz.gov.ua/article/immunization/kalendar-profilaktichnih-scheplen
Ще раз нагадуємо батькам, що перед вступом до дитячого садочка або школи достатньо надати довідку від лікаря про стан здоров’я за формою №0 086-1/о “Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду.
Крім того, у батьків можуть попросити надати інформацію щодо вакцинації дитини. Адже карту (форма № 063/0) профілактичних щеплень ведуть і в навчальних закладах.

Коментарі